Malatya'da Deprem Bölgesi Özel Öğretim Kurumlarının Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştayı Gerçekleştirildi.
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nın ev sahipliğinde düzenlenen çalıştayda, deprem bölgesindeki özel öğretim kurumlarının karşılaştığı sorunlar ve çözüm önerileri ele alındı. Çalıştaya Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, özel öğretim kurumları temsilcileri ve sektör paydaşları katıldı.
Toplantıda, deprem sonrası özel öğretim kurumlarının yaşadığı zorluklar detaylı bir şekilde değerlendirildi. Katılımcılar, eğitim altyapısının yeniden inşası, psikososyal desteklerin artırılması ve mali destek mekanizmalarının oluşturulması gibi konularda görüş alışverişinde bulundu.
Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, özel öğretim kurumlarının karşılaştığı sorunları ve çözüm önerilerini içeren bir raporu Milli Eğitim Bakanlığı'na sunacaklarını belirtti. Sadıkoğlu, "Eğitim sektörünün desteklenmesi, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sağlıklı bir eğitim alabilmesi için hayati önem taşımaktadır" dedi.
Çalıştay sonucunda, özel öğretim kurumlarının ihtiyaçlarının karşılanması ve eğitimde sürekliliğin sağlanması için ilgili kurumlar arasında koordinasyonun artırılması gerektiği vurgulandı.
DIĞER FOTOĞRAFLAR
-
Sektör Temsilcileri Bakan Vedat Işıkhan ile Görüştü
11 Temmuz 2025, 23:07 -
Konya Kamer Koleji Ziyareti
08 Temmuz 2025, 22:34 -
Konya Türmak Koleji Ziyareti
08 Temmuz 2025, 22:34 -
Öğrencilerin Üniversite Eğitimleri I Öğrenciler Kariyer Yolculuğunda Nerelerde Hata Yapıyor?
08 Temmuz 2025, 22:32 -
İHH Yaz Okulu Kamp Ziyareti
25 Haziran 2025, 11:31 -
TOBB Eğitim Meclisi Toplantısı
23 Haziran 2025, 08:04 -
Hami Koç’tan Mustafa Altınsoy’a Ziyaret
23 Haziran 2025, 07:58 -
Mustafa Tekinalp’e Hayırlı Olsun Ziyareti
23 Haziran 2025, 07:56 -
Eğitim 360 Yönetim Kurulu Toplantısı
23 Haziran 2025, 08:05 -
Türkiye Eğitim Teknolojileri Zirvesi İstanbul’da Gerçekleşti
23 Haziran 2025, 07:47